U miru

Plan komemorativnih posjeta članova Kluba 119. brigade HV ličkom i zadarskom bojištu iz Domovinskog rata tijekom 2023. godine

08.12.2022.

Komemorativni posjet članova Kluba gradu Otočcu i sjevernom dijelu ličkog bojišta iz Domovinskog rata, gdje se „kulturom sjećanja“ komemorira uspomena na poginule i ranjene pripadnike 119. brigade HV na ličkom bojištu, na središnjem komemorativnom spomen obilježju na lokacijama Zabare i Ramljani.

(22. travanj 2023.)

Cjelodnevno organizirano druženje u prirodi uz aktivnosti na planinarskom odredištu (Žbevnica ili Ogulin) od strane razvojačenih i umirovljenih pripadnika 119. brigade HV i njihovih obitelji, čime se potiču pozitivne emocije kroz psihološko i socijalno osnaživanje, te podizanje kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida, veterana Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Cilj navedene aktivnosti je jačanje obiteljske kohezije i mreže socijalne podrške, poboljšanje općeg psihofizičkog stanja, te jačanje socijalnih i emocionalnih vještina koje će se moći primjenjivati u interpersonalnim odnosima i svakodnevnom funkcioniranju. Stečeni osjećaj subjektivne dobrobiti, zadovoljstva životom i kontrole nad vlastitim poteškoćama pozitivno se odražava na kvalitetu života u zajednici.

(08. lipanj 2023.)

Komemorativni posjet članova Kluba Škabrnji povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dana sjećanja na žrtvu Škabrnje, kojom se obilježava 32. obljetnica stradanja ovog ravnokotarskog mjesta u Domovinskom ratu.

(18. studeni 2023.)

Izvor: Godišnji plan rada udruge  jednoglasno usvojen na redovitoj Izvještajnoj skupštini Kluba, održanoj 14. lipnja 2022. godine u Puli