Novosti

Sretan Dan državnosti Republike Hrvatske

24.05.2022.

Datum 30. svibnja 1990. ostat će trajno upisan u hrvatskoj povijesti kao dan kada je konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor i kada je izabrano novo državno vodstvo koje je povelo Hrvatsku na put suverenosti i samostalnosti.

Ovaj dan slavimo s osobitim ponosom i zahvalnošću, prisjećajući se svih koji su sudjelovali u stvaranju samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a posebice onih koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske.

Bila je to hrabra politička odluka čije su posljedice odlučno i ponosno na svojim leđima iznijeli hrvatski branitelji u najsjajnijem razdoblju novije hrvatske povijesti, Domovinskom ratu. U ono što se u danim trenucima činilo nemogućim, hrvatski branitelji neizmjerno su vjerovali i u tu su vjeru uložili ono najvrjednije što su imali, svoju mladost, svoje zdravlje, svoje živote, sebe same. U najtežim okolnostima u kojima se našao, cijeli se hrvatski narod, čitava se hrvatska država uzdala u naše hrvatske branitelje. I oni je nisu iznevjerili.

Svim obiteljima smrtno stradalih, ranjenih i umrlih pripadnika brigade, razvojačenim i umirovljenim veteranima 119. brigade HV, članovima njihovih obitelji, te svim hrvatskim braniteljima i državljanima RH, u ime Vijeća „Kluba 119. brigade HV“ i svoje osobno ime čestitam Dan državnosti!

                                                                                                       Domovini vjerni!

 
                                                                                                  umirovljeni brigadir HV

                                                                                              Davor Gregorović, mag. pol.