Novosti

Prijem novih članova - Labin 2020.

11.11.2020.

U Domu hrvatskih branitelja u Labinu dana 28. veljače 2020. godine održan je skup udruge dragovoljaca i veterana „Klub 119. brigade“, na kojem je učlanjeno dvadesetak članova s područja Labinštine, gdje su predsjednik Kluba Roberto Fabris, član Vijeća Davor Gregorović i tajnik udruge Marijan Kaurić informirali okupljene branitelje o ključnim aktivnostima provedenim u proteklom razdoblju i težišnim zadaćama iz Plana rada Kluba u 2020. godini, s posebnim naglaskom na projekt izrade monografije „119. brigada HV u Domovinskom ratu 1991. – 1995.“ čije je izdavanje planirano u prigodi 30-te obljetnice u rujnu 2021. godine. 

Nakon toga su se u neformalnom druženju nekadašnji pripadnici 3. bojne 119. brigade i predstavnici zapovjedništva brigade prisjetili događaja iz razdoblja zajedničkog angažiranja u Domovinskom ratu na ličkom bojištu. Svi nazočni bivši pripadnici 119. brigade ovim su okupljanjem potvrdili kako su zajedništvo, međusobno razumijevanje i prijateljstvo stvoreno u ratu vrijednosti koje treba njegovati te aktivno djelovati na očuvanju identiteta i tradicije svoje ratne postrojbe.

Slijedeći susret zakazan je za 27. ožujka 2020. godine kada će, u istom prostoru, biti održana Informativna radionica za braniteljsko/stradalničku populaciju Labinštine, na kojoj će predstavnici Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja iz Pule informirati o zakonskim i statusnim pravima, tijelima nadležnim za ostvarivanje pojedinih prava, kao i o mogućnostima i postupku korištenja mjera iz programa, projekata i drugih aktivnosti Ministarstva.