Novosti

30. svibnja - Dan državnosti Republike Hrvatske

27.05.2021.

30. svibnja - Dan državnosti Republike Hrvatske

Poštovanim veteranima Domovinskog rata i svim građanima i građankama Republike Hrvatske i Istarske županije čestitamo 30. svibnja – Dan državnosti Republike Hrvatske!

Slavimo dan kada je Sabor donio povijesnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika, poštujući volju hrvatskih građana iskazanu na referendumu.  Put Hrvatske ka samostalnosti nije bio lak, stoga posebnu zahvalnost i duboko poštovanje odajemo svim hrvatskim braniteljima, a osobito onima koji su položili svoje živote u obrani naše domovine i omogućili budućnost koju danas živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj. Njihova žrtva zauvijek će živjeti u sjećanju i srcima hrvatskog naroda, a žrtve hrvatskih branitelja iz Istre ostaju trajno u mislima svih žitelja Istarske županije. Vjerujemo da zajedničkim radom i trudom možemo osigurati prosperitetnu budućnost naraštajima koji iza nas dolaze, u gradu, županiji i državi koje volimo.

Obilježavajući 30. obljetnicu ustrojavanja Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske, s poštovanjem se prisjećamo svih pripadnica i pripadnika koji su, izvršavajući svoju časnu zadaću i sudjelujući u obrani Domovine, u njezine temelje ugradili svoje živote i svoje zdravlje. Uspomenu na njihovu žrtvu nikad ne smijemo i nećemo zaboraviti!

Svim hrvatskim braniteljima, posebice razvojačenim i umirovljenim pripadnicima 119. brigade HV, članovima njihovih obitelji, obiteljima smrtno stradalih, nestalih, oboljelih i umrlih hrvatskih branitelja i svim hrvatskim državljanima, u ime udruge veterana koja baštini identitet, tradiciju i ratni put 119. brigade Hrvatske vojske čestitamo Dan državnosti!

                                                                                                                        „Klub 119. brigade HV“