it-IThr-HR

 

 

Enter Title

119. brigada obilježava svoju 22. obljetnicu

119. BRIGADA SAČUVALA MIR U ISTRI


U sklopu obilježavanja 22. Obljetnice osnutka 119. Brigade Hrvatske vojske, istarski župan Valter Flego i pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić danas su prigodno primili izaslanstvo brigade.

Flego je svim pripadnicima čestitao rođendan koji je zapravo 7. Rujna, te je naglasio da je rat iza nas, ali treba znati cijeniti sve što je brigada napravila za očuvanje mira u Istri.

Marijan Mužinić predstavio je program obilježavanja u sklopu kojega će pripadnici brigade u subotu 7. rujna 10 sati zapaliti svijeće na grobovima poginulih branitelja 119. Brigade, pulskom groblju, a u 10:20 sati će položiti vijence kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u parku Franje Josipa I. Inače brigada je izgubila 7 pripadnika tokom rata.

119. brigada je uspjela održati mir u istri, iako to nije bilo nimalo lako jer su 7 puta odbijali zapovijed da se krene u napad na pulski aerodrom, naglasili su članovi brigade. Samim time brigada je i doprinijela suživotu u Istri kakav je danas. Također naglašeno je kako brigada nema niti jednu mrlju, a sudjelovala je u mnogim operacijama u ratu pa tako i u oluji gdje sudjelovala sa 3200 ljudi i vratila se bez ijednog poginulog iz te operacije.

Copyright 2020 Klub 119 brigade   |  Izjava o privatnosti  |  Uvjeti korištenja  |  Prijava