it-IThr-HR

hodočašće marija bistrica 2019.

Hodočašće u Mariju Bistricu

U nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 6. listopada 2019. održano je 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja na kojem je sudjelovalo oko 3500 hodočasnika, među kojima više od 1500 hrvatski branitelja i članovi njihovih obitelji.

Uz brojne pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatske branitelje te članove obitelji poginulih, nestalih, preminulih i stradalih hrvatskih branitelja, na hodočašću su sudjelovali predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednici Vlade, ministar obrane Damir Krstičević,i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih  snaga RH general zbora Mirko Šundov, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te predstavnici braniteljskih udruga, kao i drugi hodočasnici.
Iz Istarske županije organiziranim prijevozom na hodočašće se uputilo pedesetak članova udruga proizašlih iz domovinskog rata koje djeluju u Istri, dajući tako svoj obol vjerskom činu koji obilježava žrtvu hrvatskog branitelja za mir i slobodu naše države.


                  „Od nas ovdje, hodočasnika u Gospinome svetištu, vojnika, policajaca, kulturnih i javnih djelatnika, svećenika i biskupa, svih bez iznimke, očekuje se profesionalna zauzetost i predanje u svome zvanju i poslanju. Naša služba, naše služenje, ne odražava se samo na nas osobno, nego na čitav narod. Vaša profesionalna vojna, policijska, društvena djelatnost, ako je prožeta ljubavlju, postaje vaš put posvećenja“, poručio je u propovijedi vojni biskup Jure Bogdan.

                  Nakon misnog slavlja održan je križni put na Bistričkoj kalvariji, čime je završilo ovogodišnje hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu.Copyright 2020 Klub 119 brigade   |  Izjava o privatnosti  |  Uvjeti korištenja  |  Prijava