it-IThr-HR


7.mimohodKlub 119. brigade HV
Pula, 06. kolovoza 2019. godine


                                                                                           redakcija Glas Istre Pula
                                                                                    n/p novinarke Borke Petrović


Poštovana gospođo,

      

Osjećam potrebu u ime Kluba 119. brigade iz Pule, obratiti Vam se pisanim putem u svezi vašeg teksta „Jesu li nam nogometaši važniji od branitelja?“ objavljenog u današnjem broju Glasa Istre, te zahvaliti na riječima kojima ste u prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja precizno prepoznali i jezgrovito opisali djelić društvene klime grada tijekom jučerašnjeg 7. mimohoda branitelja te podsjetili čitateljstvo i svekoliku istarsku javnost na vojno-politički i nacionalno-povijesni značaj VRA “Oluja“ za sve građane i naraštaje našeg zavičaja i cijele Republike Hrvatske.

      Slobodan sam Vašim biranim riječima, u ime svih branitelja i sudionika „Oluje“ iz Istre, pridodati kako bez tisuća anonimnih i samozatajnih pripadnika 119. brigade i ostalih angažiranih postrojbi, bez njihove žrtve i odricanja, bez onih koji su u ratu poginuli, ranjeni i oboljeli koji i danas trpe posljedice, bez samoprijegornog izlaganja strahu, hladnoći i protivniku - tog nesebičnog izraza časnog služenja Domovini, bez doprinosa svih obitelji povezanih u mislima s brigadom na ličkom bojištu, i svekolike logističke potpore stanovništva i gospodarskih subjekata u domicilnim gradovima bojni (Puli, Rovinju Labinu i Buzetu), zasigurno ne bi bilo Pule i Istre kakva je danas ili kakva će biti sutra. 
      Prisjećanje na razdoblje angažiranja 119. brigade u Domovinskom ratu, svakom od nas tko ga je proživio jest doista i s pravom „sjećanje na dane zajedništva, ponosa i slave“. To naše sjećanje vezano je prvenstveno na iskreno i čisto, bespoštedno i plemenito zajedništvo, međusobno razumijevanje, odgovornost i domoljublje koje je krasilo pripadnike 119. brigade HV u vremenu iznimnih ljudskih naprezanja, žrtava, stresova i materijalnih razaranja tijekom obrambenog Domovinskog rata. 
         
      S poštovanjem,
  u ime Kluba 119. brigade 

umirovljeni brigadir HV i član Vijeća Kluba
             Davor Gregorović


Copyright 2019 Klub 119 brigade   |  Izjava o privatnosti  |  Uvjeti korištenja  |  Prijava   |  Izrada 5F d.o.o.