it-IThr-HR

 

 

boškarica jesen 2019

TRADICIONALNA EKOAKCIJA „BOŠKARICA 2019“

Koordinacija udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata prihvatila se u suradnji s Domom za odrasle osobe „Vila Marija“, uz suglasnost Hrvatskih šuma, pokroviteljstva nad šumom Boškarica, održavajući gradsku šumicu urednom.

Dva puta godišnje, u proljeće (svibanj) i jesen (listopad),  organizira se uređenje područja oko Vile Marije košenjem niskog raslinja, održavanja prohodnosti šumskog puta i obrezivanja suhih grana na stablima te je cijela aktivnost svojom temeljnom porukom usmjerena na podizanje svijesti svih nas o važnosti osobne brige za životni okoliš.
Predmetna ekoakcija, koja u svojoj biti predstavlja aktivno druženje branitelja i njihovih obitelji uz koristan radni angažman za opće dobro,  pokrenuta je 2013.godine, te je do sada održano 14 akcija kroz koje je bilo angažirano 1170 branitelja s realizacijom 5100 radnih sati. Pored udruga branitelja povremeno se uključuju i Javna vatrogasna postaja Pula, Dobrovoljno vatrogasno društvo Pula i predstavnici MORH-a, sa službom u Puli, s dvadesetak članova, vozilima i opremom, te komunalna tvrtka Herculanea d.o.o. Pula koja odveze sav prikupljeni materijal. 


Popis udruga sudionica tradicionalnih sezonskih ekoakcija :

Djelatnici i korisnici Doma Vila Maria – domaćini ekoaktivnosti
Udruga veterana „Klub 119. brigade“   
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata IŽ 
Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata IŽ (HVIDRA
Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata 
Udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata 
Udruga satnije mornaričko-desantnog pješaštva „VANGE" 
Udruga veterana 35.inižinjerijske bojne 
Udruga branitelja i veterana vojne policije 
Udruga hrvatskih dragovoljaca DR-ogranak Pula 
Udruga branitelja “Uljanika”   

Posljednja akcija čišćenja provedena je u subotu 19. listopada 2019. godine čime su sudionici pokazali kako osim požara brinu i o drugim aspektima zaštite ljudi odnosno prirodnog okoliša, te učinili okružje „Vila Marije“ ljepšim i sigurnijim mjestom za šetnje štićenika i osoblja doma. Na ovaj su način dojučerašnji suborci pokazali da se zajednička briga za Domovinu nastavila i u miru i to konkretnim doprinosom očuvanja životnog okoliša.


 
 
   
     
     
     

     
     
     
     
     

Copyright 2020 Klub 119 brigade   |  Izjava o privatnosti  |  Uvjeti korištenja  |  Prijava